2009 – RADIO-UITZENDING

LUISTERSALON RADIO-UITZENDING
zaterdag 31 oktober 2009 Cafe Sonore op VPRO Radio 6 21:00- 1.00 uur

Beluister de uitzending

Deze vier uur durende Cafe Sonore radio-uitzending van 31 oktober 2009 is een miniversie van de LuisterSalon. Het is de allerlaatste extra lange Cafe Sonore, en daar moet een feestje van gemaakt worden vindt samensteller/presentator Armeno Alberts. En dat gaat wel lukken met veel van de componistes live in de studio. Luister en ontdek de diversiteit en de rijkdom van Nederlandse vrouwelijke componisten.

Het eerste uur (21.02 – 22.00) staat in het teken van jazz en improvisatie. Tafelgasten zijn Nicoline Souter, Esmee Olthuis en Felicity Provan voor een gesprek over de kunst van het improviseren. Uiteraard klinkt ook hun muziek.

Het tweede uur (22.00 – 23.00) wordt gewijd aan elektro-akoestische muziek. Gasten zijn Keyla Orozco en Aliona Yurtsevich voor een gesprek over gecomponeerde en geimproviseerde muziek in combinatie met elektronica. Naast de muziek van de gasten klinkt ook werk van Katarzyna Glowicka en Naomi Sato.

Het derde uur (23.00 – 24.00) is ingeruimd voor geluidskunst.Aan tafel schuiven aan Anne Welmer en Stephie Buttrich voor een gesprek over installatiekunst, radiofonie en hun eigen geluidskunstwerken. Ook klinkt werk van Cathy van Eck, Yolande Harris, Hanneke Vos en Dyane Donck.

In het vierde uur (24.00 – 01.00) klinkt de radiofonische kompositie Pulsars. Met dit in opdracht van Cafe Sonore gecomponeerde werk sleepte Rozalie Hirs een Mention in de wacht tijdens het IREM 2007. Verder een gesprek met Anne La Berge, samenstelster van de LuisterSalon. La Berge maakte in 2006 voor Cafe Sonore het radiofonische werk Inkage. Ook dat stuk is dit uur nog eens te beluisteren.

Na afloop zal de radio-uitzending op het Internet geplaatst worden en kan daar ieder moment beluisterd worden.